1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ
08 Ekim 2024

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bakanlığımız tarafından ülkemizde çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programları ile birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Program çerçevesinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olup, anne sütünün önemine vurgu yapılarak emzirmenin teşviki amaçlanmaktadır.

Haftaya ilişkin ilimizde de farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenmiştir. Bu kapsamda;

Uzm. Dr. Nesibe SARIMEHMETOĞLU tarafından ilçe/merkez TSM ile devlet/özel hastane personeline online olarak bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Fatma CEYLAN’ın katılımıyla İlimiz Devlet Hastanesi ve Özel Karatekin Hastanesi Kadın Doğum Servisi ziyaret edilmiş, annelere ve anne adaylarına emzirme ve anne sütünün önemi anlatılmış ve günün anısına hediye takdim edilmiştir.

ÇEKÜS birimi personeli tarafından Yunus AVM’de stant açılarak ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirme yapılmış, broşür ve anne sütünün önemini vurgulayan hediyeler dağıtılmıştır.

Yapraklı ilçesinde, İlçe Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve lise öğrencilerinin katılımı ile doğa yürüyüşü yapılarak toplumsal farkındalık  sağlanması hedeflenmiştir.

SRHT
RSTH