Tüm vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya davet ediyorum
12 Şubat 2022

Bağışıklama tarih boyunca çok sayıda salgın ve ölüme neden olan bulaşıcı hastalıklarla mücadelede en etkili yöntem olmuştur. Bağışıklama sayesinde bugün pek çok öldürücü ve bulaşıcı hastalık azalmış, çiçek hastalığı eradike edilmiştir.

Covid-19 Pandemisi ile mücadelede de yerli aşı üretimi çalışmalarımız pandeminin başından itibaren başlamıştır.

TURKOVAC aşı çalışmaları kapsamında, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut ÖZDARENDELİ ve ekibi tarafından 25 Mart 2020 tarihinde Covid-19 virüsü konfirme edilmiş olup Nisan 2020’de virüsün genetik analizleri yapılmıştır. 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren de

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)  tarafından bu aşı projesine destek verilmeye başlanmıştır. Ağustos 2020’de aşı geliştirme çalışmaları kapsamında hayvan deneylerine başlanmış ve preklinik çalışmalarla elde edilen başarılı sonuçlar ile aşının etkinliği Ekim 2020’de kanıtlanmıştır.

Yerli aşımız TURKOVAC 03.02.2022 tarihinde 1500 doz İl Sağlık Müdürlüğüne aşı deposuna gelmiştir. Aşı deposu ve tüm sağlık kuruluşlarımızdaki aşı dolapları aşı takip sistemine bağlı olarak 7/24 soğuk zincir yönünden takip edilmektedir.

07.02.2022 tarihinde Çankırı Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlayan yerli aşımız TURKOVAC ilk günden itibaren vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor.

Aşı olmayan veya hatırlatma dozu aşısını olmayan tüm vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya davet ediyorum.

# AŞI HAYATTIR, AŞISIZ OLMAYAN KALMASIN #

Dr. Hüseyin SARIKAYA