İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hüseyin SARIKAYA'nın “22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” Kutlama Mesajı
22 Mart 2020

Acil Sağlık Hizmetleri; insanların hiç beklemedikleri anlarda ortaya çıkan zor durumlarda ihtiyaç duyduğu, gerek olay yeri, gerek hastaneye nakil sırasında, gerekse hastanede verilen sağlık hizmetlerini kapsamaktadır. Acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz olması, kısa zamanda ulaşılabilir olması ve ekip anlayışı içinde yürütülmesi esastır.
    Acil tıp teknisyenleri (ATT) ve teknikerleri (Paramedik) insan hayatının söz konusu olmasının getirdiği sorumluluk bilinciyle mesleklerini özveriyle gerçekleştirerek acil tıp ailesinin önemli bir parçasını oluşturmaktadırlar. Hastane öncesi acil bakım, travma stabilizasyonu, uygun taşıma yöntemleri ile nakil, temel yaşam desteği gibi hayati konularda eğitimli olan ATT ve Paramedikler, saniyelerin önem kazandığı acil durumlarda  ilk yardımın kısa sürede ve etkin olarak yapılmasına katkı sağlayarak kurtarılacak hayat sayısını artırılmasında önemli rol oynamaktadırlar.

Her koşulda insanı yaşatmayı,insan acısını dindirmeyi amaç edinmiş,bu kutsal ve onurlu mesleği yerine getiren tüm Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerimizin 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü'nü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Dr. Hüs
eyin SARIKAYA