Yurt Dışına Çıkacak Kişilerde PCR Testi Uygulama Aşamaları
12 Şubat 2021

Yurt Dışına Çıkacak Kişilerde PCR Testi Uygulama Aşamaları

Yurt dışına çıkış yapan yolcu sayısında tatilcilerin (gurbetçilerin) dönüşleri sebebiyle artış yaşanmaktadır. Beklenen bu artışın PCR test taleplerinede yansıyacağı muhakkaktır. Bu sebeple, olası yığılmalardan kaynaklanacak mağduriyetlerin ve olumsuz yansımaların önüne geçmek amacıyla, yurt dışına çıkış yapacak kişilerin PCR test işlemlerini İlimizde yaptırmaları rica olunur.

Yurt dışına çıkacak kişilere Covid-19 PCR testleri hakkında yapılacak işlemler  https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yurt-disi-cikislarinda-test-islemleri.html adresinde belirtilmiştir.

İlimizde yurt dışına çıkacakların Covid-19 PCR işlemleri Çankırı Devlet Hastanesi’nde haftanın 7 günü 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır. Sonuçların çıkması 24-48 saat olup test yaptıranların buna dikkat etmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda yapılacak işlemler aşağıdaki şekilde yürütülecektir.

1- Yurt dışına çıkacak olan kişiler 250 Türk Lirası tetkik bedelini Çankırı Devlet Hastanesi veznesine  veya Çankırı Halk Bankası Şubesi nezdinde bulunan TR33 0001 2009 6460 0005 0000 28 IBAN Nolu hesaba yatıracaklar ve yatırmış olduklarına dair belgeyi ibraz edeceklerdir.

2. Kişiler (Vatandaş, yabancı ayrımı olmaksızın) yurt dışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi) belgeler ile birlikte Çankırı Devlet Hastanesi Pandemi Polikliniğine Covid-19 PCR test numunesi vermek üzere başvuracaklardır.

3. Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler hastanede numune verirken aldıkları barkod numarası ile https://enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Indexsayfasından sonuçlarını görüntüleyebileceklerdir.

4. Görevli olarak yurtdışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup bu görevliler görev belgelerini ibraz edeceklerdir.

5. Yurt dışına çıkacak olan kişilerin PCR testlerini en geç 48 saat öncesinde vermeleri gerekmektedir.

NUMUNE ALINACAK YER

ADRES