ÇANKIRI BEBEK DOSTU ALTIN İL ÜNVANI ALDI..!
11 Ekim 2018

ÇANKIRI BEBEK DOSTU ALTIN İL ÜNVANI ALDI

Bakanlığımızca 1991 yılından beriUNICEF işbirliğinde“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir. Program çerçevesinde, tüm sağlık personeli konu ile ilgili eğitilmekte ve aldıkları eğitim doğrultusunda kurumlarının anne sütü uygulamalarını geliştirmektedirler. İlimizde 9 hastane, 55 Aile Hekimliği Biriminden 52’si “Bebek Dostu” ünvanına sahiptir. Ünvanı olmayan 3 aile hekimliği birimi ile ilgili eğitim çalışmaları devam etmektedir. İlimiz, Hastane ve 1. Basamak uygulamalarının yanı sıra her yıl yapılan sosyal aktiviteler ile anne sütünün önemi ve emzirmenin desteklenmesi ile ilgili farkındalık çalışmaları ile Sağlık Bakanlığı tarafından “Altın Bebek Dostu İl” ünvanını almaya hak kazanmıştır.Altın Bebek Dostu İl Plaketi,Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ord.Prof Abdulkadir NOYAN Konferans Salonu’nda, 81 ilin İl Sağlık Müdürü ve Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlularının katılımı ile düzenlenen törenle dağıtılmış olup, Başkan Dr. Eyüp YALÇINKAYA ve ÇEKÜS Birim Sorumlusu Fadik YILDIZ Çankırı İli adına Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İLTER’in elinden Altın Bebek Dostu İl Plaketi aldı.

• 23.png
  • 24.png